EQT 91-17 BOOST

Tot ce este esential. Nimic din ceea ce nu e. – EQT

De pe vremea cand cei de la Nike inca se numeau Blue Ribbon Sports, mai precis din 1971, trefoil (trifoi) nu este doar logo-ul adidas Originals, ci un simbol al transformarii pieselor de echipament sportiv in elemente de stil vestimentar, in special in sfera culturii urbane. Fie ca vorbim despre siluete clasice precum Gazelle, Superstar, Jeans, ZX sau mult mai recentele serii Tubular si Yeezy Boost, majoritatea modelelor purtatoare ale acestui simbol au starnit imense pasiuni printre pasionati si nu numai. 

Spre sfarsitul anilor 80,  Nike incepuse sa acapareze din cota de piata a gigantului german, asa ca se simtea tot mai tare nevoia unei schimbari la nivel strategic. Pe langa multe alte schimbari de ordin geo-politic si social, in special in Europa, anul 1989 a adus inceputul schimbarii pentru adidas. CEO-ul de atunci, René Jäggi, i-a "racolat" pe Peter Moore (Director Creativ - Fondator al brandului Air Jordan) si Rob Strasser (Director Marketing) de la Nike, pentru a reinventa adidas si a il readuce in varful piramidei - asta au si facut.

 

Cautand sa defineasca o noua linie de urmat pentru noile produse ce urmau a fi lansate, cei doi au hotarat sa se reintoarca la originile atletice ale brandului si sa se concentreze asupra esentialului. Acesta a fost cuvantul cheie al liniei adidas Equipment, lansata in 1991 sub sloganele "Everything that is essential. Nothing that is not" si "The best of adidas". Noul concept adidas era reprezentat si de un nou logo, care simboliza esentialul din spatele Die Marke Mit Den Drei Streifien.

Sub noul logo au fost introduse modele care au devenit clasice, precum Equipment Running Support, sau Equipment Running Guidance, iar mai departe, in '93 seria a fost updatata cu noi versiuni. Modelele de atunci au avut un real succes datorita functionalitatii. Erau concepute sa ofere atletilor ce aveau nevoie si nimic mai mult, devenind curand standard in materie de echipament sportiv. Gama de culori nu se indeparta de ideea de baza a conceptului, predominand accentele verzi intre nuante de gri, negru si alb. Asa a luat nastere divizia marcii care astazi se ocupa de echipamentele celor mai mari sportivi.

 


Dupa ce 25 de ani au trecut peste cele trei dungi oblice paralele, linia Equipment care a spart gheata poate fi considerata deja clasica, iar adidas a marcat acest lucru printr-un eveniment organizat saptamana aceasta, in Berlin, pentru lansarea noii colectii. Printre noutatile legate de identitatea vizuala a liniei, cea mai mare schimbare este la nivelul accentelor de culoare,  trecerea de la Equipment Green la diametral opusul Turbo Red. Modelele Equipment nu mai sunt de mult folosite doar pentru activitati sportive, acaparand segmentul de lifestyle, in noul capitol din 2017, au primit logo-ul trefoil, simbol al sneakersilor iconici, statement.

Seria EQT 2017 vine cu modele noi care pastreaza elemente cheie din designul celor de la inceputul anilor '90 si le integreaza in siluete moderne, cu materiale si tehnologii din 2017 (Boost, Primeknit). Cum imaginile fac cat mii de cuvinte, gasiti mai jos noile modele, iar in continuare puteti vedea un scurt documentar in care cei de la adidas va explica ideile din spatele conceptului.

Adidas a inceput cum nu se putea mai bine anul si e abia Ianuarie. Sunt curios de urmatoarele miscari ale lor si la fel de curios de cele ale concurentei. 2017 va fi un an interesant. 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *